Despre noi


Noi, Partidul Social Democrat,

  1. Vrem o societate în care dezvoltarea liberă a fiecăruia să contribuie la dezvoltarea liberă a tuturor.
  2. Considerăm că oamenii sunt cea mai importantă resursă. Investiţia în oameni stă la baza credinţei noastre. Toţi cetăţenii ţării trebuie să aibă acces egal la drepturi, obligaţii şi oportunităţi. Cultura, educaţia permanentă, sănătatea sunt drepturi egale pentru toţi iar nu privilegii.
  3. Susţinem munca bine organizată ca izvor al bunăstării individuale şi naţionale. Vrem să creăm oportunităţi pentru cât mai multe locuri de muncă. Munca bine plătită este cea mai bună protecţie socială.
  4. Garantăm şi protejăm proprietatea privată dobândită legal. Proprietatea acumulată prin încălcarea legii este un atentat la libertatea şi bunăstarea celorlalţi.
  5. Apărăm dreptatea şi solidaritatea socială. Ele sunt, întotdeauna, condiţii esenţiale pentru progres în economie, în cunoaştere, în viaţa de zi cu zi.
  6. Milităm pentru un nou Stat social, aliat al cetăţenilor în bătălia pentru eliminarea sărăciei. El va fi sprijinul cel mai puternic pentru adaptarea tuturor la schimbările pe care viitorul le va aduce. El va fi principala resursă pentru reinstaurarea încrederii între oameni, între oameni şi instituţii, pentru construcţia unei societăţi solidare, responsabile faţă de toţi membrii săi.
  7. Promovăm competiţia liberă a valorilor în slujba interesului naţional.
  8. Apărăm minorităţile legitime. Toţi cei lipsiţi de apărare, vulnerabili, exploataţi din punct de vedere economic, social şi moral găsesc în noi tot sprijinul de care au nevoie.
  9. Încurajăm iniţiativa cetăţenească şi manifestarea spiritului comunitar. Suntem un spaţiu politic deschis către toate ideile şi soluţiile care sunt inspirate de valorile noastre fundamentale, valorile Europei Sociale: solidaritatea, libertatea, egalitatea, justiţia socială şi responsabilitatea.
  10. Acţionăm pentru modernizarea permanentă a societăţii româneşti, pentru integrarea ei deplină în familia europeană. Pentru toate acestea ne angajăm, politic şi moral, în faţa cetăţenilor României!

Social – democratia reprezinta, doctrina politica privind organizarea si conducerea democratica a societatii, avand la baza principiile egalitatii si dreptatii sociale, ale promovarii intereselor producatorilor de valori materiale si spirituale.Proiectul TSD se dovedeşte a fi o reuşită,  în doar câţiva ani  adunând în rândurile sale zeci de mii de tineri motivaţi, devenind cea mai  mare organizaţie politică de tineret din ţară. În prezent numărăm peste 75.000 de membri.

Motivarea desăvârşită a TSD s-a înfăptuit în momentul în care Victor Ponta, Preşedintele fondator al TSD din anul 2002, a fost ales în luna februarie a anului 2010 Preşedinte al Partidului Social Democrat, alegerea sa antrenând un mare val de încredere în rândul tinerilor, dar totodata şi dovada faptului că PSD şi TSD au reuşit să demonstreze că pot în modul cel mai democratic şi mai eficient să realizeze schimbul de generatii de politicieni, lasând totodată o uşă deschisă celor ce vor să se afirme.

TSD este format din membri de partid, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, participanţi la acţiunile desfăşurate în cadrul organizaţiei de tineret, care aderă la principiile şi idealurile social-democraţiei româneşti. Din punct de vedere politic, scopul TSD este de a înlesni integrarea tinerilor în structurile politice ale PSD.


Misiunea TSD

Tineretul Social Democrat reprezintă şi vrea să îi reprezinte pe cei ce nu vor că să ia doar ca reper în viaţa lor Revoluţia din decembrie 1989, ci vor să împlinească dezideratele şi dorinţele celor care au murit în acele zile.

Dintre toate partidele şi formaţiunile politice existente în România, Partidul Social Democrat a ştiut cel mai bine să-şi atragă de partea sa tinerii, pe care i-a promovat în funcţii importante, fie în administraţia publică locală (preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene, primari şi viceprimari) şi centrală (miniştrii, secretari de stat, directori), fie în Parlamentul României sau în cel al Europei.

TSD va continua să-şi promoveze ideile, să pună în practică programe cu impact asupra vieţii tinerilor din România, prin pregătirea de profesionişti pentru administraţia locală şi centrală.

TSD este garantul succesului tinerilor români şi, totodată, principala pepinieră a viitorilor lideri ai României