O delegație a tinerilor social-democrați (SPD) din Brandenburg, Germania, se afla timp de o săptămână la Sibiu, în urma invitației omologilor lor.

publicat: miercuri, 26 octombrie, 2011

După o săptămână petrecută în România pe un program alcătuit de conducerea tsd Sibiu, cei șase tineri care au alcătuit delegația germană, în frunte cu președinte organizației de tineri a SPD, landul Brandenburg, s-au declarat încântați mai ales de serviciile de telefonie mobilă. ”Se vorbește foarte puțin despre România în Germania, subiectele fiind legate de investitorii germani care vin aici. Noi am descoperit străzi curate, orașe foarte frumoase și bine întreținute. Și suntem impresionați de faptul că aveți semnal peste tot. Eram în munți și aveam semnal”, a declarat Martin Ehlers, liderul delegației germane.
În afară de Sibiu și împrejurimi, tinerii germani au mai vizitat Brașovul și zona Branului. ”Dacă Ministerul de Externe și cel al Turismului nu reușesc să își facă treaba, încercăm noi, prin astfel de acțiuni să contribuim la imaginea României. Mulți tineri din afară știu despre România doar Dracula. Iar Ministerul Turismului vine cu o frunză. Dar măcar e scumpă”, spune Horațiu Marin, președintele tsd Sibiu.
Tinerii germani au avut și întâlniri cu lideri ai PSD din Brașov și Sibiu. La finalul întâlnirii, ei au oferit colegilor de la Sibiu un steag, alături de materiale promoționale ale zonei din care provin. Același gen de cadouri a fost oferit și de către sibieni.
În urma întâlnirii de la Sibiu, cele două grupuri de tineri social-democrați au creionat schița unui program de schimb de experiență, care să aibă loc în martie anul viitor în Germania și la care să participe atât sibienii, cât și tineri social-democrați din Polonia și Austria.